Una de les línies de treball ha estat l'alimentació. Tal i com vam comentar a la Fira de BioCultura 2013 sobre menjadors escolars ecològics, considerem que els menjadors han de promoure i suggerir propostes diferents que fomentin canvis, respecte la dinàmica de consum actual, amb el propòsit de fomentar sinèrgies més respectuoses i sostenibles en la producció i consum. Evidentment això té un un l'objectiu bàsic, que els nens i nenes, destinataris finals d'aquestes accions, puguin menjar aliments segurs i de qualitat,
El menjador escolar, per a nosaltres Espai de Migdia, ha de respondre a les noves necessitats i sintetitzar-les en un un projecte que aporti valor i qualitat educativa.
Apostem pel foment de l'Espai de migdia com un nucli educatiu, on els destinataris dels serveis no només tenen l'opció d'alimentar-se sinó que també treballen l'adquisició d'aprenentatges: educació per a la salut, consum responsable, alimentació saludable, etc.... en definitiva un espai que, proposa activitats relacionades amb l'objectiu de formar persones amb valors, sensibles a les noves realitats i reptes de futur.
Menú escolar
Respecte al menú incorporem una sèrie de millores objectives que hem implantat des de finals del curs 2012-13.
- Reducció de carns vermelles
- Increment de la quantitat i varietat de peix
- Incorporació de productes ecològics setmanals (pasta, fruita, llegums, cereals, iogurt)
- Reducció dels fregits (1 cada 15 dies)
- Incorporacions de proveïdors propers amb els principis de la nostra associació.
- Incorporació de productes de consum responsable (sal, sucre, café, té)
- Relacions amb entitats/associacions o cooperatives sense afany de lucre.(lactis sostenibles i elaborats per una cooperativa d'inserció social).
Fomentem la participació de l'Associació en projectes educatius d'entorn amb el propòsit de reforçar i dotar de sentit global els nostres projectes.
Enguany incorporem un nou projecte a l'Espai de Migdia Ens ho mengem tot s'afegueix als projectes ja iniciats de mediateca escolar, Sostenibilitat i reciclatge selectiu, hort escolar i compostatge, lleure digital i videojocs, ludoteca de migdia, i let's play (llengua extrangera).
Ens ho mengem tot ens ajuda a treballar d'una forma empirica i directa a cuineres, monitors/es, nois i noies de l'Espai de migdia, amb dades i valors. Els ensenya què mengen, demostra què llencen a les escombreries i els obliga a aplicar solucions per reduïr aquest malbaratament alimentàri.
També reforça els nostres vincles de col·laboració, treball i foment de projectes de sostenibilitat ambiental amb l'agenda21escolar des de l'any 2000.
També reforça els nostres vincles de col·laboració, treball i foment de projectes de sostenibilitat ambiental amb l'agenda21escolar des de l'any 2000.
El malbaratament alimentàri és una realitat i avui dia tenint en compte el context econònic, hem se ser encara més conscient de que una rutina que , si volem, podem canviar-la.
Considerem important el treball que ens aporta aquest projecte a la nostra feina diaria, s'adapta molt bé als interesos de la associació per tal de treballar el valor educatiu que això representa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada