dimarts, 12 de juliol del 2011

BANC DE SANG AL CASAL



Banc de sang i teixits

Us deixem una mica les línies gernerals de l'activitat que realitzem amb el grup de grans de 5è i 6è del casal d'estiu

Parts de l’activitat:

1. Formació
Proposem una formació molt participativa on els nens i nenes i/o joves són els protagonistes. Es treballen conceptes relacionats amb la sang, els seus components, les seves funcions, com funciona la donació de sang, etc. Parlem també de com es fa una campanya de comunicació, quin són els materials dels quals disposem, quin és el missatge que s’ha de transmetre... a través d’audiovisuals i d’un role-playing per simular com es pot conscienciar als adults que ens envolten.

2. Creació de materials

Aquesta part de l’activitat pot estar inclosa en la mateixa sessió de la formació o no. Quan acabem la part formativa treballem la campanya de conscienciació i comunicació elaborant els logotips i eslògans de campanya, la carta a les famílies i veïns... Si no va bé fer-ho el mateix dia, el Casal ho pot fer pel seu compte un altre dia.

3. Difusió de la campanya

Uns dies abans de la campanya de donació, es fa la difusió amb els materials que haurà editat el Banc de Sang amb els nostres logotips i eslògans. sortirem pel barri i demanarem col·laboració als comerços, centres cívics, veïns queensajudin amb la difusió. Disposaran de tot el material: els cartells, els flyers, la impressió de les cartes a les famílies i veïns...

4. Campanya de donació de sang

a. Col·laboració amb una campanya ja programada.

Col·laborem en una campanya propera al nostre centre. Demanem la col·laboració dels infants i/o joves atenent als donants, oferint el refrigeri, donant l’obsequi (si l’esplai en fa un pels donants...), fent enquestes, visitant la campanya, parlant amb l’equip sanitari...

b. Creació d’una campanya pròpia.

Si el Casal d’estiu és prou gran i les famílies són molt col·laboradores es pot planificar una campanya pròpia del centre. I es demana la mateixa col·laboració que amb l’altra campanya.

5. Valoració

Al finalitzar totes les etapes realitzem una petita valoració per tal de buscar millores, analitzar els resultats en totes les etapes, etc.

us deixem alguna foto de la formació....





1 comentari:

Maria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.